Flipping the classroom

‘Een klaslokaal kan soms een onnatuurlijke leeromgeving zijn. Je zet een groep leerlingen bij elkaar, neemt klassikaal de lesstof door en hoopt dat leerlingen geconcentreerd naar je luisteren.’ Dit zijn de woorden van Jelmer Evers, een docent geschiedenis die er ongeveer een jaar geleden voor heeft gekozen het roer letterlijk om te gooien. Vrijwel geen klassikale instructies meer, maar YouTube-colleges. Flipping the classroomheet het concept, ofwel het omdraaien van de les.

Lees meer

10 trainees sluiten jaar af met certificaat!

Vrijdag 28 november hebben 10 trainees van GT/ ConQuaestor samen met Gert-Jan Baan van Corepoint een intensief traineetraject afgerond.

Lees meer

De kracht van overtuigen

Iedereen is in verkoop volgens de makers van dit filmpje.

Leer in 3 minuten hoe u overtuigend kunt zijn.

Lees meer

Ruim 19.000 kinderen en jongeren lopen jaarlijks hersenletsel op, bijvoorbeeld door een (verkeers)on

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen en jongeren en leidt vaak tot levenslange gevolgen. Op 6 november promoveert Arend de Kloet, psycholoog bij Sophia Revalidatie in Den Haag op zijn onderzoek naar NAH bij kinderen en jongeren aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). 

Lees meer

Steun gezocht over documentaire van 84 jarige met anorexia!

Photographer at Marleen Hoftijzer Photography zoekt steun om het taboe te doorbreken over eetstoornissen bij ouderen. Marleen is professioneel fotografe van beroep.

Met dit confronterende portret laat Marleen  zien dat er een taboe heerst over eetstoornissen bij ouderen. Via crowdfunding probeer zij budget binnen te halen.

Lees meer

Radboud maakt behandelcijfers kanker openbaar

Het UMC St. Radboud maakt de uitkomsten van aan kanker behandelde patiënten openbaar. Op de website is vanaf donderdag te lezen wat de uitkomsten van de behandelingen zijn, hoe tevreden patiënten zijn en wat de wachttijden waren. Het ziekenhuis in Nijmegen is daarmee het eerste Nederlandse ziekenhuis dat deze cijfers openbaar maakt 

Lees meer