Flipping the classroom

‘Een klaslokaal kan soms een onnatuurlijke leeromgeving zijn. Je zet een groep leerlingen bij elkaar, neemt klassikaal de lesstof door en hoopt dat leerlingen geconcentreerd naar je luisteren.’ Dit zijn de woorden van Jelmer Evers, een docent geschiedenis die er ongeveer een jaar geleden voor heeft gekozen het roer letterlijk om te gooien. Vrijwel geen klassikale instructies meer, maar YouTube-colleges. Flipping the classroomheet het concept, ofwel het omdraaien van de les.

Lees meer

10 trainees sluiten jaar af met certificaat!

Vrijdag 28 november hebben 10 trainees van GT/ ConQuaestor samen met Gert-Jan Baan van Corepoint een intensief traineetraject afgerond.

Lees meer

De kracht van overtuigen

Iedereen is in verkoop volgens de makers van dit filmpje.

Leer in 3 minuten hoe u overtuigend kunt zijn.

Lees meer

Nederlandse economie verder gegroeid met 0.2%

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal dit jaar. Dat blijkt uit een eerste raming die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd.

 

Lees meer

Geen klacht van een klant? Dan is het belangrijk!

Weet je waar ik toch altijd zo onbedaarlijk om moet lachen? Klanttevredenheidonderzoekjes. Jazeker, die vind ik grappig. Regelmatig geef ik een speech op een of ander bedrijfscongres en ben dan in de zaal terwijl de ceo de resultaten van het jaarlijkse klanttevredenheidonderzoek presenteert. En dan zit ik echt ineengedoken een proestlach achter mijn stropdas te onderdrukken.

Freek Vermeulen, Hoogleraar Strategie en Ondernemerschap legt uit waarom.

Lees meer

Prestatiebeloning heeft schadelijk effect

Daniel Pink heeft een aantal jaren geleden een interessant boek geschreven over de effecten van belonen. Uit onderzoeken die hij heeft geleid blijkt dat de link tussen belonen enderzijds en gedrag anderzijds lastiger te leggen is wanneer de taken complexer worden.

Lees meer

Economisch herstel eurozone wint aan kracht

Het economisch herstel in de eurolanden blijft voorlopig aan kracht winnen. Dat concludeerde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag op basis van toonaangevende economische indicatoren.

Lees meer

Tussenstand na twee weken: 4114 jongeren aan het werk

Het plan van uitzendorganisatie Randstad en ambassadeur jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk om in 5 weken tijd 10.000 jongeren aan het werk te helpen, lijkt te gaan slagen. 2 weken na de start van de campagne is er al een baan gevonden voor 4114 jongeren, maakte Randstad donderdag bekend.

Lees meer